Klikk på bilde for slideshow

Oseana

Oseana Kunst og Kultursenter er en viktig del av tettstedsutviklingen i Os, og huser lokale og regionale kunst- og kulturaktiviteter, samt nasjonale og internasjonale arrangementer i kunst- og kulturspekteret. Senteret brukes  hovedakelig for museale funksjoner, scenekunst, og restaurasjon. Nærheten og dialogen med den vakre Bjørnefjorden og Hardangerfjellene har vært viktige arkitektoniske parametre. 
Oseana er et forbildeprosjekt med Enovastøtte, der isolasjonstrategi, sjøvarmepumpe, LED-belysning, vannbåren varme og ikke minst fasaden mot sør kalt “Solseilet” – med Norges største solcellepanel i 2011 – er viktige elementer.
Oseana ble innviet i juni 2011, og vant samme år to priser: ”Årets bygg 2011” utdelt av Byggeindustrien og ”Årets lokale klimatiltak” utdelt av miljøstiftelsen Zero.
Byggets areal er på ca. 5800 m².