16 januar 2024

Enebolig under bygging

Vi tegner også mindre boligprosjekter, slik som eneboliger og rekkehus, her på kontoret. Noe vi syns er veldig kjekt! Nå er et av disse prosjektene under bygging på Midtun. En enebolig over tre etasjer, på en utfordrende tomt i et bratt terreng. Bilde fra byggeplassbefaring denne uken.

 

 


21 desember 2023

God jul!

2023 har vært et innholdsrikt og spennende år for Grieg Arkitekter. Vi har hatt gleden av å jobbe med mange varierte prosjekter med hovedfokus på bolig, hotell og kontorbygg.

Etter nesten 40 år på Fantoft flyttet kontoret i sommer tilbake til sentrum, og vi trives veldig godt i våre flotte nyrenoverte lokaler på Engen.

Vi gleder oss til året som kommer med videreføring av krevende oppgaver og oppstart av nye prosjekter.

Vi vil takke alle våre samarbeidspartnere for et fint år, og ønsker alle en fredelig jul og et godt nyttår.

TA GODT VARE PÅ DE NÆRMESTE OG NYT JULETIDEN!


4 august 2023

Nye kontorlokaler og ny logo!

Grieg Arkitekter starter høsten i nyrenoverte lokaler og med nyrenovert logo.
Vi flytter tilbake til sentrum etter 40 år på Fantoft.
Ny besøksadresse, leveringsadresse og fakturaadresse er:
Engen 14, 5011 Bergen

Fra mandag 7. august vil vi være i full drift i lokaler i 2. etasje.


24 april 2023

Planlegging av nye kontorlokaler

Planleggingen av vårt nye kontorlokale i Engen 14 er i gang for fullt, og denne uken var hele kontoret på befaring. Bygningen er fra slutten av 1800-tallet, og det er mange lag med historie som kommer frem nå under rivningsarbeidene. Vi har mange spennende planer for hvordan vi ønsker å renovere og bygge om lokalene, og vi gleder oss til å flytte inn til sommeren.


13 februar 2023

Mulighetsstudie av hotell på Osøyro

På parkeringsplassen bak kunst- og kultursenteret Oseana på Osøyro, har vi tegnet et mulighetsstudie av et hotell, for Krohnås Prosjekt AS og LAB eiendom. I mulighetsstudiet deler hotellet resepsjon med Oseana, med felles inngang på bakkeplan. Hotellet er tegnet med 180 rom og utsikt over Bjørnafjorden. Formen på hotellets front er inspirert av buen på Oseana, som vi tegnet i 2011.


11 januar 2023

Vi er miljøfyrtårnsertifisert!

Grieg Arkitekter ble miljøfyrtårnsertifisert 07.12.2022. I forbindelse med miljøfyrtårnsertifiseringen har vi gjennomgått og oppdatert våre eksisterende systemer for kvalitetssikring, miljøledelse og internkontroll. Vi har også kartlagt våre viktigste miljøpåvirkninger og definert fokusområder for miljøarbeidet fremover.

Vi har som målsetting at alle våre prosjekter skal ha søkelys på miljø og bærekraft. Sentrale miljøaspekter som kontoret kan påvirke skal vektlegges; plassering på tomten, materialbruk, dagslys, energi/inneklima, planløsning, konsept, gjenbruk og romlig kvalitet.

Vi skal drive kontoret så miljøvennlig som mulig med søkelys på egen ressursbruk, inneklima, avfall og transport.


20 desember 2022

God jul fra oss i Grieg Arkitekter!

Jubileumsåret 2022 nærmer seg slutten. Det har vært et fint og innholdsrikt år for Grieg Arkitekter med både nye prosjekter og tilbakeblikk på kontorets hundre år lange historie.

Nå ser vi frem mot et nytt år, og til flytting til nye lokaler på Engen våren 2023. Kontoret har flere spennende prosjekter på gang, som vi gleder oss til å utvikle videre. Bildet under er hentet fra prosjektet vårt Elvebakken borettslag, som stod ferdig i vår. Her illustrert med en julevri, hvor fortid møter nåtid.

Vi takker alle våre samarbeidspartnere for året som gikk, og ønsker alle en god jul og et godt nytt år!


8 september 2022

Jubileumsfeiring

Vi har hatt en vellykket feiring av 100-års jubileet vårt! I tillegg til feiringer på kontoret på selve jubileumsdagen 17. august, har vi markert jubileet med et rebusløp i Bergen sentrum og
5-retters middag på hotell Opus XVI.

Under rebusløpet så vi tilbake på flere av våre tidligere prosjekter og historie. Vi var blant annet innom Sjøfartsmuseet, som er et av Per Griegs siste prosjekter. Her fikk vi en spennende omvisning, og hadde filmvisning av prosjektene våre tilbake til 1922. Filmen som ble laget til jubileet kan sees her:

 


18 august 2022

Grieg Arkitekter 100 år!

I går, 17.august 2022, fylte Grieg Arkitekter 100 år! Kontoret vårt ble grunnlagt av Per Grieg i 1922, etter at han som nyutdannet arkitekt fra Høyskolen i Trondheim vant sin første arkitektkonkurranse. Konkurransen var Sosialdepartementets konkurranse om Standardhus for Vestlandet, og den 17. august 1922 ble de premierte bidragene annonsert.
Vi feiret dagen med kake, ballonger og festligheter på kontoret, og vil fortsette feiringen neste helg.


23 mai 2022

Grieg-prosjekter utvalgt som to av ti kandidater til Fasadeprisen 2022!

Bergensavisen har gjenopplivet fasadeprisen, og det er stas at to av kontorets prosjekter er valgt ut av juryen til årets kåring. De utvalgte kandidatene er Grieg-Gaarden fra 1990 og Westfal-Larsen-bygget fra 1966. Førstnevnte ble tegnet av Andreas Grieg, og sistnevnte av hans far Halfdan B. Grieg. Begge prosjektene er kontorbygg som tidligere har vunnet priser for sin gode arkitektur.
Les mer om juryens begrunnelse, og stem på din favoritt her.

 


22 april 2022

Elvebakken borettslag er ferdigstilt

Denne måneden stod Elvebakken borettslag ferdig. Et prosjekt vi har jobbet med siden 2015. Brukstillatelse er gitt og beboerne flytter nå inn.


18 januar 2022

JUBILEUMSÅRET 2022

Oss i Grieg Arkitekter ønsker alle et godt nytt år, og går selv spente inn i det nye året. 2022 er året kontoret vårt fyller 100 år!
Jubileet skal selvfølgelig feires, og vi har dermed mye å se frem til det kommende året.

Kontoret har også mye fint å se tilbake på. Vi nærmer oss snart prosjektnummer 1000! I høst har vi fått sikret det eldste tegningsmaterialet vårt for fremtiden. Hele vårt tegningsarkiv som strekker seg tilbake til 1920-tallet har blitt scannet og finnes nå som digitale filer.


3 januar 2022

Rema 1000 Odda – godt mottatt av lokalbefolkningen

Sommeren 2020 tegnet vi skisseprosjekt av Rema 1000 i Odda. Et næringsbygg med butikker på til sammen 1900 kvm, rett ved siden av et fredet industriområde. Vi hadde fokus på form og god materialbruk i vår prosjektering.
Sent i høst stod bygget ferdig, og det gleder oss å lese i Hardanger Folkeblad at de lokale er fornøyde. Saken kan leses her.

 


30 august 2021

Ombyggingen nærmer seg ferdig på Oasen

I sommer åpnet de nye kafeene og restaurantene, med tilhørende uteservering på Oasen. Ombyggingen nærmer seg med dette ferdig.

 


24 august 2021

Elvebakken borettslag under bygging

Betongen er støpt og tømrerarbeidet er i gang i Elvebakken borettslag. Vi følger spent med.


15 mars 2021

Innflyttingsklart på Lagunetoppen!

Lagunetoppen, et boligprosjekt med 222 leiligheter, nærmer seg ferdigstillelse, og beboerne har startet innflytting. Vi har jobbet med prosjektet siden parallelloppdraget sommeren 2016, og syns det blir kjekt å se blokkene få liv.


22 desember 2020

GOD JUL!

2020 har vært et spesielt år på mange måter. Korona, hjemmekontor og omorganisering på kontoret har preget året.

Lagunetoppen med 220 boliger, salgslokaler og stort parkeringsanlegg er nå så godt som ferdig. Ombyggingen på Oasen er i full gang, og prosjekteringen av nytt kontorbygg i Kronstadparken er også kommet godt i gang. Et spennende prosjekt vi ser frem til å arbeide videre med i 2021.

Vi er godt i gang med prosjektering av flere store og små prosjekter, bl.a. på Fantoft, på Slettebakken, i Odda og i Os, og ser frem til nok et aktivt og spennende år.

Vi takker alle våre samarbeidspartnere for
året som gikk, og ønsker alle
GOD JUL og GODT NYTT ÅR!!!


23 september 2020

NY MEDARBEIDER

Vi ønsker Sandra Elise Nylund velkommen hos oss!

Sandra har master i arkitektur fra NTNU (2020), med et utvekslingsår i Valencia i Spania.

I hennes masteroppgave utviklet hun en metode for alternativ stedsutvikling, og testet denne på Sandvika i Bærum. Vi ser frem til å ha henne på laget!


2 juni 2020

Idrettsanlegget på Slettebakken i Bergens Tidende

I samarbeid med Slettebakkenalliansen har vi tegnet en mulig løsning for hvordan idrettsanlegget på Slettebakken kan bli. Arbeidet med å fjerne den gamle bossfyllingen som ligger under store deler av Slettebakken er allerede i gang, og i den anledning er det et ønske om å erstatte noen av dagens haller og fotballbaner med et nytt storanlegg. Planen som nå er lagt frem foreslår boliger mot nord av området mot sentrum, og idrettsanlegg mot sør, med ishall og felleshall med flere aktiviteter både på bakkeplan og tak. Saken ble i dag omtalt i Bergens Tidende, og du kan lese den her.


2 juni 2020

Prosjekteringen i gang for ombygging av Oasen

Nylig fikk vi rammetillatelse for ombygging av Oasen, og dermed starter vi prosjekteringen for fullt. Arbeidet innebærer innvendig ombygging mot vest med blant annet kaféer og restauranter med uteservering. Bygningsarbeidene er planlagt å starte på slutten av sommeren.


7 februar 2020

LORENTZ GRIEG TAKKER AV OG IDA NORDANGER OVERTAR SOM NY DAGLIG LEDER I GRIEG ARKITEKTER AS

Etter nærmere 40 års fantastisk arbeidsinnsats for kontoret har Lorentz Grieg valgt å trekke seg rolig ut av Grieg Arkitekter AS for en velfortjent pensjonisttilværelse. Lorentz har en lang karriere bak seg som gjenspeiler en meget dyktig arkitekt, samarbeidspartner og leder.

Hans arbeid og innsats har preget Grieg Arkitekter AS over mange år og hatt stor betydning for kontoret.

Vi takker Lorentz for samarbeidet og ønsker ham lykke til med pensjonisttilværelsen!

Lorentz vil fortsatt ha en nær tilknytning til kontoret, både som konsulent og styremedlem.

 

01.01.2020 tok Ida Nordanger over som daglig leder i Grieg Arkitekter AS.  Ida har jobbet i kontoret i 12 år og har vært en del av ledelsen de siste åtte årene. Hun har lang fartstid fra både saksbehandling og prosjektering av de fleste typer bygg.

Vi gleder oss til å ta fatt på både gamle og nye utfordringer, prosjekter og oppgaver med Ida som ny daglig leder hos Grieg Arkitekter AS.


3 desember 2019

GRIEG ARKITEKTER AS ER STOLT VINNER AV MIDTBYGGET I KRONSTADPARKEN.

På oppdrag fra Bara Eiendom har Grieg Arkitekter AS deltatt i parallelloppdrag for utforming av Midtbygget i Kronstadparken høsten 2019. Vi er stolte over å ha vunnet konkurransen og blitt tildelt oppdraget med den videre utviklingen av prosjektet.

Midtbygget i Kronstadparken ligger i et spennende område som er i full utvikling. Tomten til Midtbygget har sentral plassering og god eksponering mot Fjøsangerveien.

Midtbygget er utformet med intensjon om å skape en inviterende bygning med tydelig arkitektonisk uttrykk. Byggets volumer og hovedform harmonerer med eksisterende og fremtidige bygningsmasse i området og fargebruk med gylne metaller og jordfarger spiller sammen med eksisterende bebyggelse i Kronstadparken. Ved sitt karakteristiske fasadeuttrykk har bygget sin egen arkitektur med tydelig profil.

Det er vektlagt rasjonelle planløsninger med maksimal fleksibilitet og et funksjonelt og enkelt konstruksjonsprinsipp for rasjonell byggeprosess. Det har videre vært fokus på at Midtbygget skal være et miljøeffektivt bygg med tydelig signaleffekt og holdbar materialbruk.

Vi gleder oss til å ta fatt på det videre arbeidet og sammen med byggherren utvikle et godt prosjekt!!!


27 august 2019

Ferdige prosjekter

To prosjekter vi har arbeidet med i mange år, Wergeland Terrasse og Kanalveien 60, er nå så godt som ferdige.

 

 


18 mars 2019

Arbeidene i gang i Fanaveien

Betongarbeidene er nå i full gang i Fanaveien 87-89 og produksjonen av tegninger pågår for fullt.


8 august 2018

Vi styrker bemanningen

Line Toft Jensen startet hos oss 1. august.

 

Medarbeider-Line3

 

Line er utdannet Kandidat, Cand. Polyt med spesialisering i arkitektur ved Aalborg Universitet (2015) og har tidligere erfaring fra ulike arkitektkontor i Danmark og Australia.

 

Vi ønsker Line velkommen til oss i Grieg Arkitekter AS.

 


29 juni 2018

HOTEL NORGE ÅPNER!!!

HOVEDINNGANG NY LØSNING ny

Prosjektering for ombygging av Hotel Norge startet høsten 2015.

Riving, sanering og byggearbeider startet i september 2016,

Etter 3 års planlegging og omfattende bygging er hotellet åpnet i ny drakt 29.06.2018

som opprinnelig planlagt.

 

Det har vært en svært hektisk periode med parallell prosjektering og bygging,

store utfordringer og mange samarbeidspartnere.

Vi er stolte av å ha deltatt i hele prosessen som arkitekter for ombyggingen,

og takker for flott samarbeid med

Hotel Norge Holding DA – eiere

Scandic Hotels – leietaker

Multiconsult ASA – tekniske rådgivere

Concrete of Amsterdam – interiørarkitekter

Constructa Entreprenør AS – totalentreprenør

Vi ønsker Hotel Norge lykke til i årene som kommer,

og håper at bygget blir til glede

både for tilreisende gjester og for byens befolkning!!!


19 juni 2018

Ny medarbeider

Medarbeider-Julie 

Grieg Arkitekter AS har fått ny medarbeider.

Julie Oldervoll Fosse startet hos oss i juni.

Julie er utdannet master i arkitektur fra NTNU (2018).

 

Vi ønsker Julie velkommen til oss i Grieg Arkitekter AS


19 mars 2018

FASADENE PÅ WERGELAND TERRASSE BEGYNNER Å TA FORM

Wergeland Terrasse begynner endelig å nærme seg ferdigstillelse. Fasadeplater og teglforblending monteres i disse dager, og om noen måneder er det klart for innflytting.


22 desember 2017

NOEN KOMMER…NOEN GÅR….

Medarbeider-Andreas

Andreas Grieg har lagt bak seg nesten 40 år i kontoret vårt. Det har vært gode år, og hans arbeid og innsats har vært særdeles viktig for Grieg Arkitekter AS. Som medeier, partner og del av vår ledelse har Andreas preget kontoret. Som arkitekt for utallige av våre prosjekter har han lagt spor etter seg, spesielt nevnes Oseana Kunst og Kultursenter på Os og Grieg-Gaarden i Bergen. «All good things come to an end», og Andreas har valgt å prioritere mer privatliv og frihet etter mange års arbeidsinnsats. Han avslutter derfor sitt arbeid i kontoret 31.12.2017, og vil bli savnet av oss andre som fortsetter….

Vi takker Andreas for alle de gode årene, og ønsker ham lykke til videre!!!

Medarbeider-IdaNM

Ida Nyborg Mosand har vært med oss i senere år. Ida er utdannet arkitekt fra NTNU, og har raskt vist seg som en flott medarbeider og en dyktig arkitekt. Derfor går Ida inn som medeier og partner i kontoret fra 01.01.2018. Vi er trygge på at dette er godt for Grieg Arkitekter AS i tiden fremover…..

Vi ser frem til tiden fremover med Ida som ny nøkkelperson hos Grieg Arkitekter AS!!!

 


5 desember 2016

To nye butikker for Rema 1000

rema1000

Gjennom de siste årene har vi prosjektert flere butikker for Rema 1000. De siste i rekken er Rema 1000 Husnes og Rema 1000 Manger som ble åpnet i høst.


31 oktober 2016

Grieg Arkitekter er tildelt oppdrag med utforming av Fanaveien 87-89.

Norsk Prosjekteringsmal 19

I regi av Fanaveien 87 AS deltok Grieg Arkitekter sommeren 2016 i parallelloppdrag for utforming av idéskisse for Fanaveien 87-89. Vi er stolte over å ha blitt tildelt oppdraget med videre utvikling av området.

Utbyggeområdet ligger i overgangssonen mellom senterområde for Lagunen og mot skole og boligområdet i Steinsvikveien og har en markant stigning mot vest. I utformingen av prosjektet har vi jobbet mot å understreke landskap og karaktertrekk for området med en rasjonell tilnærming til den kuperte tomten. Vi har fokusert på god infrastruktur og tydelige skiller mellom myke trafikanter og bilister, samt klart skille mellom bolig og næring. Prosjektet som primært inneholder nærings- og boarealer med tilhørende parkering har fått en moderne arkitektur med identitetsskapende karakter.

Vi gleder oss til å ta fatt på det videre arbeidet og sammen med byggherren utvikle et godt prosjekt.

 

 

 


20 september 2016

Endelig skal Hotel Norge oppgraderes!!

hotel-norge_obpl_komprimert

På starten av 1960-tallet tegnet Grieg Arkitekter nybygget for Hotel Norge i sentrum av Bergen. Hotellet ble utvidet med 107 nye rom og omfattende ombygging ble gjort på midten av 80-tallet,  også denne gangen med vårt kontor som arkitekter.

Over 60 år etter åpningen av hotellet skal Hotel Norge nå gjennom en omfattende ombygging og oppgradering. Grieg Arkitekter er igjen engasjert; vi er stolte og takknemlige for tildeling av oppdraget, og ser frem til en spennende og krevende utfordring…..

I starten av september 2016 stengte det gamle hotellet dørene og arbeidet med nye Hotel Norge er nå i gang.

 

 


1 september 2016

Ny hjemmeside

Endelig har Grieg Arkitekter AS fått ny hjemmeside! Her kan du finne informasjon om våre prosjekter og medarbeidere, samt nyheter og hendelser i hverdagen på vårt kontor.